Program ”Şcoala Altfel” Planeta Petrila

Pret: 450 de lei
Locuri disponibile: 100

Cazare: 2 nopti/ 3 zile

Ce vom face?

Programul Școala Altfel în ,,Planeta Petrila” se adresează tuturor copiilor dornici de o experiență inedită într-o zonă pitorească a țării dar prea puțin exploatată turistic. Aceasta are ca scop însușirea unor cunoștințe reale despre viața minerului în subteran, prin prezentarea unei zile de muncă, a acestei comunități, cu pericolele și provocările sale.

Programul are două componente:

 1. Componenta statică, reprezentând un tur ghidat ce conține:
  • reuniune și introducere în activitățile pe platoul din fața Muzeului Salvatorului Miner.
  • școală de calificare, pregătire teoretică
  • Mina Școlară – pregătire practică.
 2. Componenta dinamică, este o competiție realizată pe traseul minerilor de la Sala de Pontaj la Puțul de Coborâre în Subteran și înapoi. Copiii trebuie să parcurgă check-pointuri.
  • preiau săculeţii
  • predau marca și la capăt de traseu (în fața Puțului Centru) preiau cărbunele pe care apoi trebuie să îl lase în vagonet, apoi să predea săculețul și să își ia marca.

Concluziile sunt trase la Muzeul Salvatorului, unde copiii cu rezultate bune la cele două probe primesc premii. De asemenea, tot la Muzeul Salvatorului le sunt prezentate și riscurile muncii în subteran precum și echipamentele de salvare. Fiecare copil va primi o fotografie drept amintire realizată pe durata activităților.

Informatii despre locatie:

Am ales pentru dumneavoastră un spaţiu de cazare de exceptie aflat la poalele Munţilor, unul dintre cele mai moderne hoteluri din zonă, având condiţii de cazare si masa excelente, servicii de calitate şi o panoramă unică.

Hotelul Rusu dispune de camere modern de 2-4 paturi, cu bai proprii, restaurant, salon de relaxare, doua sali de conferinţe dotate cu ecrane de proiecţie, videoproiectoare, flipchart, terenuri pentru activitati indoor si out-door cu instalaţie de nocturnă.

Servicii incluse in pret:

 • Transportul cu autocarul de la Bucuresti
 • Cazare si pensiune complete
 • Activitatile de la Muzeul Salvatorului Miner

Nota: Transportul cu autocarul este inclus din Bucuresti. Pentru grupurile din alte orase se pot oferi solutii de transport.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati!